BAHTERA BAHAGIA

Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, March 6, 2010

ANAKKU DAH MEMBESAR


cepat betul masa berlalu..rasa baru semlm melahirkannya..sekarang dah pandai bersembang ngan senyum sengih...balik dari umah pengasuh..ada saja cerita nak bagitau..suka betul dia dok umah pengasuh..kat sana ramai dok melayan...seronok la..alhmdulillah dapat pengasuh yg baik sekali...


nampak ja umie dia siap bertudung area kul 11pg..mula la mengelupur suruh angkat dia..bila diangkat..senyum sengih ja...semoga anak umie ngan abah akan menjadi anak yg solehah dan tergolong dalam insan yg cerdik pandai yg dapat membela agama kelak...insyaAllah....amin...



kat sekolah tok..tak sabaq nak belajar dah ...A,B, C.....bla..bla..bla...



dah nak berdiri ka anak umie ni...meniarap dulu...ikut step by step...



stroller baru alesya...



Tuesday, February 2, 2010

kembar tak seiras

tanggal 5 oktober 2009 jam 3.18 pagi lahir lah seorang bayi perempuan di Hospital seberang jaya yang diberi nama NUR ALESYA SOFEA..selang beberapa jam kemudian lahir seorang bayi lelaki jam 9 pagi idi hospital Kepala Batas....nama tak berapa ingat..hehehehe...s
semoga mereka berdua membesar dengan sihat dan cergas...

Wednesday, January 6, 2010

sembang-sembang

video

alesya dah pandai sembang2...balik dari umah pengasuh ja..ada ja ceritanya...bila diagah pun dah pandai gelak...

alesya sayang

moga sayang membesar dengan sihat..

Sunday, December 13, 2009

Video Bukit Merah

video

suasana mandi manda beramai2



video
nasri


Align Center video
shahet


video

siapakah ini? hehehe



video

sapa plak jejaka hensem ni...



family trip to Bukit Merah laketown Resort..11 Dis - 12 Dis 2009

Percutian family ke Bukit Merah Laketown Resort, perak bersama Family..tapi abg naim ngan ayah mai lwt mlm...kami bertolak pada hari jumaat 11/12/09 lebih kurang jam 11pg..smpi lebih kurang kul 12 tghari..kami menginap di Apartment yg ada 3 bilik...cantik ngan selesa sangat..owner pun baik..

lepas jumaat kami meneruskan misi la...apa lagi..mandi la..untung skit pasai kami ada kupon diskaun yg diambil di tesco..murah la skit..dari RM 25 dapat la RM20..

Ok layan ja la gambar2 kat bawah ni...


kupon diskaun yg kami ambik kat tesco sg petani...save la gak..



mak dok berdoa apa tu...moga rambut aufa cepat2 naik ngan lebatnya...
amboi...sempat lagi possing no...mak dok tgk tu..ada insiden rasanya masa ni..mak telah buat split terjunam ke dlm air disebabkan pipah ngan anim turun pelampung secara tiba2..terrer ooo...mak kami...rugi tak smpt rakam masa kejadian..


Nazmi sedang memikirkan sama ada utk mencuba ka tak permainan solero ni...sudah hampir 7 kali...naik tetapi hanya utk menhantar pelampung saja...kita tgk dia akan mencuba atau tak...


bergambar dulu la...bersama kura-kura gergasi


Awat..penat ka..dok berehat tu...


Setelah penat bermandi manda, nak balik ke apartment...
King orang utan yg paling tua sekali kat pulau ni, nama dia Mick...ada 4 isteri ooo... antaranya Nafsiah,..katanya nak tau siapa yg paling dominan ,tgk pada pipinya yg labuh tu..



dlm perjalanan nak pi pulau Orang Utan di pulau orang utan..berehat jap
Antara Ahli keluarga yg pi bukit Merah...Ayah ngan Nazmi..ja tak dak..depa balik dulu


singgah makan kat kedai luar sebelum balik ke Penang..lapaq ooooo...


Apartment yg kami nginap kat Bukit merah...belakang tu ada tasik..bleh mengail..byk ikan katanya mcm ikan ubi, toman, ...ngan apa ntah lagi..
Abah rehat jap sebelum nak pi mandi waterpark


suasana apartment yg disewa..sewa pun bleh dirunding lagi..kira rezeki kami la dapat RM150 daripada harga asal RM250


Alesya suka sangat bila sampai Bukit Merah ni...
termasuk umie juga..hehehehe


Alesya dah letih bila balik dari waterpark..walaupun tak mandi..seronok sangat..
tahun depan jalan2 lagi ye umie...mana plak ek..
MELAKA ok gak..

Sunday, November 29, 2009

RAYA AIDILADHA....

ni masa raya haji thn ni 2009...keluarga hj salleh dan che bashah
moga keluarga kita akan bahagia dan dirahmati selamanya...





family abang sulung..mohd naim n murshidah
anak .siti balkis



ni gmbr kami sekeluarga..


ni family aku la
anak ngantuk dok teriak...tapi umie smpat posing lagi

adik ke 3 : najidah n nik suhaimi bersama anak mereka
nik alya batrisyia ngan nik aufa batrisyia



adik ke 4 : najihah n shahir


dua adik bujang nazmi n nasri...


4 org cucu tok ngan wan



suasana lepas sembahyang raya
tahun ni raya haji tak msak nasi gulai terung...
first time raya tak buat apa2




p.ndak nazmi dok peturun ilmu cara photoshoot pada alya...umie dia pun khusyuk dok dengar di sebelah tu..

Thursday, November 12, 2009

kembali lagi...

Hari ni genap dah 40 hari aku berpantang...tinggal 4 hari lagi sebelum tibanya hari merdeka...tak sabar rasanya...lepas ni pantang makan tetap kena pantang...sekurang2 kurangnya tak la berkurung ja kat umah...dah bleh pi jalan2...yahooo....



Alesya.tengok kamera tu..senyum...
tido plak dia..tak pa janji ada gambar no..
sebelum bergambar, make up come2 dulu..


Umie,...comel tak senyum macam ni...ok dak.



cepat la umie,...Alesya dah ngantuk dah ni...



lambat sangat...Alesya tido dulu la..selamat malam...
muuaaaahh...