BAHTERA BAHAGIA

Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, December 13, 2009

Video Bukit Merah

video

suasana mandi manda beramai2



video
nasri


Align Center video
shahet


video

siapakah ini? hehehe



video

sapa plak jejaka hensem ni...



family trip to Bukit Merah laketown Resort..11 Dis - 12 Dis 2009

Percutian family ke Bukit Merah Laketown Resort, perak bersama Family..tapi abg naim ngan ayah mai lwt mlm...kami bertolak pada hari jumaat 11/12/09 lebih kurang jam 11pg..smpi lebih kurang kul 12 tghari..kami menginap di Apartment yg ada 3 bilik...cantik ngan selesa sangat..owner pun baik..

lepas jumaat kami meneruskan misi la...apa lagi..mandi la..untung skit pasai kami ada kupon diskaun yg diambil di tesco..murah la skit..dari RM 25 dapat la RM20..

Ok layan ja la gambar2 kat bawah ni...


kupon diskaun yg kami ambik kat tesco sg petani...save la gak..



mak dok berdoa apa tu...moga rambut aufa cepat2 naik ngan lebatnya...
amboi...sempat lagi possing no...mak dok tgk tu..ada insiden rasanya masa ni..mak telah buat split terjunam ke dlm air disebabkan pipah ngan anim turun pelampung secara tiba2..terrer ooo...mak kami...rugi tak smpt rakam masa kejadian..


Nazmi sedang memikirkan sama ada utk mencuba ka tak permainan solero ni...sudah hampir 7 kali...naik tetapi hanya utk menhantar pelampung saja...kita tgk dia akan mencuba atau tak...


bergambar dulu la...bersama kura-kura gergasi


Awat..penat ka..dok berehat tu...


Setelah penat bermandi manda, nak balik ke apartment...
King orang utan yg paling tua sekali kat pulau ni, nama dia Mick...ada 4 isteri ooo... antaranya Nafsiah,..katanya nak tau siapa yg paling dominan ,tgk pada pipinya yg labuh tu..



dlm perjalanan nak pi pulau Orang Utan di pulau orang utan..berehat jap
Antara Ahli keluarga yg pi bukit Merah...Ayah ngan Nazmi..ja tak dak..depa balik dulu


singgah makan kat kedai luar sebelum balik ke Penang..lapaq ooooo...


Apartment yg kami nginap kat Bukit merah...belakang tu ada tasik..bleh mengail..byk ikan katanya mcm ikan ubi, toman, ...ngan apa ntah lagi..
Abah rehat jap sebelum nak pi mandi waterpark


suasana apartment yg disewa..sewa pun bleh dirunding lagi..kira rezeki kami la dapat RM150 daripada harga asal RM250


Alesya suka sangat bila sampai Bukit Merah ni...
termasuk umie juga..hehehehe


Alesya dah letih bila balik dari waterpark..walaupun tak mandi..seronok sangat..
tahun depan jalan2 lagi ye umie...mana plak ek..
MELAKA ok gak..

Sunday, November 29, 2009

RAYA AIDILADHA....

ni masa raya haji thn ni 2009...keluarga hj salleh dan che bashah
moga keluarga kita akan bahagia dan dirahmati selamanya...





family abang sulung..mohd naim n murshidah
anak .siti balkis



ni gmbr kami sekeluarga..


ni family aku la
anak ngantuk dok teriak...tapi umie smpat posing lagi

adik ke 3 : najidah n nik suhaimi bersama anak mereka
nik alya batrisyia ngan nik aufa batrisyia



adik ke 4 : najihah n shahir


dua adik bujang nazmi n nasri...


4 org cucu tok ngan wan



suasana lepas sembahyang raya
tahun ni raya haji tak msak nasi gulai terung...
first time raya tak buat apa2




p.ndak nazmi dok peturun ilmu cara photoshoot pada alya...umie dia pun khusyuk dok dengar di sebelah tu..

Thursday, November 12, 2009

kembali lagi...

Hari ni genap dah 40 hari aku berpantang...tinggal 4 hari lagi sebelum tibanya hari merdeka...tak sabar rasanya...lepas ni pantang makan tetap kena pantang...sekurang2 kurangnya tak la berkurung ja kat umah...dah bleh pi jalan2...yahooo....



Alesya.tengok kamera tu..senyum...
tido plak dia..tak pa janji ada gambar no..
sebelum bergambar, make up come2 dulu..


Umie,...comel tak senyum macam ni...ok dak.



cepat la umie,...Alesya dah ngantuk dah ni...



lambat sangat...Alesya tido dulu la..selamat malam...
muuaaaahh...






Monday, October 26, 2009

Sebelum dan sesudah....

salam...
berjumpa kembali...ni cerita serba sikit tentang majlis cukur rambut @ membotakkan rambut Alesya..


ni gambar sebelum rambut alesya di botakkan ...


ni kira dah hampir abis rambut alesya di botakkan....rambut agak banyak sampai mak cik tu terpaksa beberapa kali mengeluarkan rambut dari dalam pisau cukur,...pasai tersangkut...


alesya di mandikan dengan air limau ngan beberapa bahan lagi...sebagai tanda selesai majlis mencukur rambut...



uuhhh...lega rasa...dah selamat rambut alesya di botakkan...ringan kepala...ngan sejuk ja...



ni gambar alesya ngan umi sehari selepas majlis bercukur..semoga rambut anak umi cepat2 tubuh...
raya nanti dah banyak rambut...







Thursday, October 15, 2009

ALESYA SEMASA DI HOSPITAL KEPALA BATAS

Pada 10/10/2009 Alesya dimasukkan ke wad 2B sebab penyakit kuning yang ditahap bacaan 270 semasa diperiksa di Hospital Kepala Batas...Alesya kena menginap kat sana selama 3 hari 2 malam gak...mlm mula kat sana Alesya tak dak masalah...masa tu ada 2 lagi kawan Alesya kena tido bawah lampu warna biru...kena pakai spek lagi....Alesya pun ada spek gak Alya...hehehee...
-
-
Alesya tido ngan nyenyaknya walaupun kawan2 Alesya dok nangis ja...kejap2 berak n kencing ...Alesya ingat baik la...tak nangis pun ..
-
-
Kesian gak tengok mak2 depa dok berjaga...sebab kawan2 Alesya asyik nangis ja....ada sorang mak cik tu cakap kat umi...kepala dia dah naik pening sebab tak cukup tido..Alesya ngan umi...zzzzzz...ja.
-
-
Esok nya jam 5.30 pagi, misi @ Nurse datang ambik darah kat tangan utk check kuning lagi...sakit tapi Alesya tak nangis..umicakap Alesya kena kuat...result tau dalam jam 1 ptg..lambat betul...Bila result sampai..misi cakap katil 2 ngan 3 bleh balik...umi pun tanya "saya bleh balik dak?" misi cakap "tak bleh" sebab kuning tak turun...la bacaan baru 257...kecewa betul umi....dengan nekatnya...umi pesan kat Alesya..mlm ni Alesya kena minum susu banyak, buang air kecil @kencing ngan buang air besar @ berak bagi banyak supaya esoknya umi ngan Alesya bleh balik umah..
Esoknya Alesya dapat balik sebab bacaan kuning turun sampai 203 .yahoo dah bleh balik umah....
Umi tengah betulkan spek mata Alesya..
-
-
Alesya nak tdo ngan umi...
-
-

Posing Alesya waktu tido...

aLESYA Memang SuKa TdO Macam Nie...


Tengok tu,,,Siap SiLang2 kaki Lagi...Kat Mana UmI Nak tdo nie....


Masuk Tdo daLaM Balang ...kalau nak Cepat balik...

Ok la..Alesya nak berjemur jap...ingat orang puteh ja jemur...A;esya pun berjemur gak...cantik tak spek maTa alesYa...
-

-


Kuar Spital...Pak NDak Terus memulakan misinya Make OvEr Rambut Alesya...jeleS la tu..


Apa La Paten Yang Pak Ndak nak Buat Ngan RamBut Alesya nie...
mentang2 tangan Alesya kena bedung...


HaSil Make Over olEh P. Ndak Nazmie...beginilah Hasilnya....beri komen anda

Sesiapa nak p.ndak make over bleh la...

Monday, October 12, 2009

Alesya BerSaMa SepUpUnya...


Gelagat Alesya bersama sepupu-sepupunya...Kak Balqis , Alya ngan Aufa...

Alya dukung kak Alesya baik2...nanti jatuh lak...sempat bergaya lagi ek...nampak ka tu...tgu alesya besar kita main2 sama2 ye...



sayang skit kak alesya...Esok Alya ngan aufa dah nak balik KL...

Alesya ; kejap nya Alya ngan Aufa balik....nanti cuti sekolah kita jumpa ye...kita
pi raya sama2 tau....
-
-
-
Aufa nape duduk macam tu.?...
-
-

kak Balqis landing baik punya...penat gi jalan2 kat umah cik ma ka...petang ni Alesya nak kena masuk wad...kuning Alesya tak turun lagi...Kak Balqis tengok2 kan tok ngan wan ye...