BAHTERA BAHAGIA

Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, January 3, 2009

tahun baru 2009

selamat tahun baru 2009...
tahun ni begitu bermakna sekali bagi diriku...bukan apa memang teramat gembira sekali... dah dapat tukar sekolah da...dapat smk Berapit, B.mertajam..kalau ikut tu jauh la..apa pun syukur dah dapat seberang ni..tak payah la dok bangun awal pagi..berebut kejan Feri..n save skit budget.

mulanya member (masliana) satu sekolah tepon bagitau dia dah dapat tukar ke High School Bm.sediah gak rasa...member dah dapat tukar...nampaknya diri ni masih dok St Xavier la...nak tepon tanya JPN rasa mcm dah tipis...bukan apa dah banyak kali naik turun JPN...asyik kena ceramah ja...sampai boring dah...petang rabu 31/12/08 saja la try tpon JPN, tanya keputusan tukar...alhamdulillah tak sia2 selama ni dok naik turun JPNPP....Pegawai JPN bagitau dapat SMK Berapit...dalam hati kat mana la sek ni...tak pa la mana2 pun yang pasti dah dapat balik seberang...SELAMAT TINGGAL sT XAVIER....

Pagi Jumaat 2/1/09 sepatutnya aku ke hadiri mensyuarat pertama kat sek St Xavier...tapi kami pakat 3 orang ( MAsliana, Husna ngan zalilah ) nak p JPN dulu ambik surat tukar...lepas tu baru p sekolah...

sampai JPN, kami trus p ambik surat dan diberitahu, surat tukar mungkin sek lama n baru tak tau lagi....mampus dah kami.....jam dah pukul 9pagi..risau pengetua kata kami ponteng meeting lak...tapi ramai2 nak kena tak malu sangat..hehehee

memang seperti dijangka,sampai sekolah memang nama kami dah ditanya oleh PK 1 pasai pa mai lambat. dengan bangganya kami bagi tau dapat tukar...yahoooo...selamat tinggal st xavier. lepas ja selesai kerja kat sek lama....kami trus ke sek baru...aku ke SMK Berapit untuk melapor diri..ok gak nampak sek tu...nampak mcm majoriti cina ja...tak kisah la...

lepas lapor diri ngan pengetua,jumpa lak penyelia petang.rupanya kena ajar Form 1 & 2. ngajar petang lak....selesai semua trus balik umah...rasa berbunga-bunga dapat tukar dah...gembira teramat...Alhamdulillah...

4 comments:

Nazri Ahmad said...

mcm ni br best..bc blog hasil tulisan sendiri... ;p

Kash said...

welcome to the blogger club, mudah2an semua yg baik dpt disampaikan disini. Insyaallah

AmieMunick said...

tahniah nadiah...semoga happy dgn suasana kerja yg baru...jaga diri baik2

Nadiea said...

baru dok blajar2...nak kena minta bantuan lagi...